Σελίδες

27/12/2013

christmas biscuits





Τις προάλλες σε μια συνάντηση για φαγητό ο Δ. μας έφερε μπισκοτάκια της μαμάς του. Μόλις είχαν βγει μοσχοβολώντας από το φούρνο και είχαν την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη εμφάνιση! Δε χάσαμε χρόνο, την επόμενη μέρα ήδη είχαμε τη συνταγή. Παρασκευή σήμερα, η πρώτη δόση από μελομακάρονα και κουραμπιέδες στο σπίτι έχει τελειώσει και θα φτιάξουμε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια!

*η τρούφα μάλλον ανεβάζει πόντους στην εμφάνιση!

Χ. Δ. Μ.
.......................................................................................................................


We had a dinner the other days and our friend D. brought us these awesome biscuits made by his mum. The biscuits were hot from the oven with a delicious flavour and with the most beautiful Christmas appearance. The next morning we already got the recipe. Today it's Friday and we almost ran out of sweet Christmas delicacies, so we're going to make these Christmas biscuits.

*the colourful sprinkles upgrade their appearance!


Ch. D. M.



Yλικά
-250 γρ. βούτυρο
-75 γρ. ζάχαρη
-250 γρ. καστανή ζάχαρη
-1 αυγό
-500 γρ. αλεύρι
-2 κούπες γάλα
-λίγο αλάτι
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
-1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
-ελάχιστο γαρύφαλλο

για την επικάλυψη:
-1 ασπράδι αυγού
-200 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
-Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
-Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο,  το αυγό, την καστανή και λευκή ζάχαρη και έπειτα το γάλα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού.
-Χρησιμοποιούμε κουπάτ για να δώσουμε σχήμα στα μπισκότα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.
-Για την επικάλυψη απλά ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το ασπράδι και απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα αφού κρυώσουν. Ολοκληρώνουμε με χρωματιστή τρούφα.


.......................................................................................................................

Ingredients
-250 gr. butter
-75 gr. sugar
-250 gr. brown sugar
-1 egg
-500 gr flour
-2 cups of milk
-some salt
-1/2 teaspoon cinnamon
-1/2 teaspoon nutmeg
-some carnation

for the topping
-1 albumen
-200 gr. powder sugar
-colourful sprinkles

 Preparation
-In a bowl combine the flour, the salt, the cinnamon, the nutmeg and the carnation.
-In mixer start combining in low speed the butter, with the egg, the sugar and the milk. Add slowly the flour mix.
-Use biscuit cutters to have Christmas trees like us, or stars, and put them in the oven for 20 minutes (160 degrees)
-For the topping just mix the powder sugar with the albumen and cover the biscuits when they get room temperature. Finish with some colourful sprinkles.

       find us on facebook | pinterest |instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia

No comments:

Post a Comment