Σελίδες

14/12/2013

Spinach finger food






Γευστικότατο, χορταστικό και πανεύκολο,για κείνες τις περίεργες ώρες που μας πιάνουν οι λιγούρες και δε θέλουμε κάτι πολύ βαρύ. Γίνεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμος μεζές και συνδυάζεται με τα πάντα. Το σπανάκι εμείς το αγαπάμε. Όμως κάποιοι δεν το προτιμούν. Το σαλαμάκι, το κασεράκι, το φρυγανισμένο στο φούρνο σκορδάτο ψωμί του δίνουν άλλη διάσταση. Αυτό είναι ένα δικό μας comfort food. Δοκιμάστε το!

*θα μπορούσε η συνταγή να γίνει με υλικά που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα.


Χ. Μ. Δ.

.......................................................................................................................

Absolutely tasteful and super easy. These midnight hour when the cravings are here again and you don't need something "heavy", υou can make the following recipe really fast. It's a delicious finger food. We love spinach! However, it's not pleasant  to many people. So the ham, the cheese and the garlic bread are necessary to make it amazing. This is a comfort food we love. You have to try it.

*you can make this recipe with last day's leftovers.


Ch. M. D.




























Yλικά
-1 ψωμί
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-400 γρ. σπανάκι
-1 κρεμμύδι
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-αλλαντικό (κατά βούληση)
-ελαιόλαδο
-πιπέρι
-αλάτι
-μαλακό κασέρι

Εκτέλεση
-Λιώνουμε το σκόρδο και μαζί με το βούτυρο ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, αλείφουμε με το σκορδοβούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε και αλάτι για να μαραθεί πιο εύκολα το σπανάκι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ζάχαρη, πιπέρι, κι άλλο αλάτι αν χρειάζεται, και το αλλαντικό σε μικρά κομμάτια.
 -Βγάζουμε τις φέτες ψωμιού από το φούρνο, απο πάνω 2-3 κουταλιές σπανάκι και τέλος μαλακό κασέρι στην κορυφή να λιώσει.


.......................................................................................................................

Ingredients
-1 bread
-1 garlic clove, thinly sliced
-2 tablespoons butter
-400 gr spinach
-1 onion
-1 teaspoon sugar
-some ham (as much as you want)

-olive oil
-salt
-pepper
-cheese

 Preparation
-Warm the butter with the garlic in a pot. Slice the bread and spread the garlicbutter to each slice. Put them in the oven for 10 minutes, in 180 degrees.
-Put some olive oil in a pan and saute the onion and the spinach. Add salt, pepper and the sugar. Add the ham some minutes before it's ready.
-Serve 2-3 tablespoons of spinach in each slice and put some cheese on the top.

       find us on facebook | pinterest |instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia

No comments:

Post a Comment