Σελίδες

18/12/2013

μανιτάρια γεμιστά με ανθότυρο / stuffed mushrooms

















































Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια είναι μια εγγυημένη επιτυχία. Χρόνια τώρα την φτιάχνουμε με την μαμά μου σε γιορτές και ήρθε η ώρα να την δοκιμάσουν κι άλλοι. Είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, ότι πρέπει τώρα για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Είναι ελαφρύ, γι' αυτό αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τα πιο πληθωρικά πιάτα των γιορτών. 


Χ. Μ. Δ.

.......................................................................................................................


These stuffed mushrooms are a guarantee success. I make this recipe for feasts with my mum for years and it's time other people to try this out. It's an easy appertizer, perfect for the Christmas tables. It's light so it is ideal companion for the other -more plethoric- dishes of the table.

Ch. M. D.

find us on facebook | pinterest instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia lookbook























Yλικά
-10-15 φρέσκα μανιτάρια 
-1 κοκκινη πιπεριά
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κρεμμυδι
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-10-15 φέτες μπέικον
-ελαιόλαδο
-πιπέρι
-αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός 
-3 κούπες τριμμένο ανθότυρο

Εκτέλεση
-Πλένουμε τα μανιτάρια. Βγάζουμε τα κοτσάνια τους (δεν τα πετάμε) και καθαρίζουμε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
-Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας αλατοπίπερο και την ζάχαρη.
-Ανακατεύουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με το ανθότυρο και το μαϊντανό. Βγάζουμε τα μανιτάρια από το φούρνο και τα γεμίζουμε με αυτήν την γέμιση. Τυλίγουμε γύρω τους μια φέτα μπέικον (εμείς βάλαμε δύο γιατί ήταν μεγάλα τα μανιτάρια). Βάζουμε στον φούρνο για ακόμα 15 λεπτά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.  


.......................................................................................................................

Ingredients
-10-15 fresh mushrooms 
-1 red pepper
-1 onion
-1 teaspoon sugar
-10-15 bacon slices

-olive oil
-salt
-pepper
-2 tablespoons parsley
-3 cups of anthotiro (it's a greek unsalted kind of cream cheese)

 Preparation
-Wash the mushrooms, take of their stalks (and keep them for later) and clean the inside with a teaspoon. Add some olive oil on them and put them for 10 minutes in the oven at 180 degrees.
-Chop the mushrooms' stalks, the peppers and the onion. Saute them and add salt, pepper and the sugar. 
-Mix the vegetables with the anthotiro and the parsley. Take of the oven the mushrooms and stuff them with the mixture. Cover them with a bacon slice (we used two slices cause the mushrooms where quite big). Put them in the oven for 15 minutes and serve them with some chives on the top.


No comments:

Post a Comment