Σελίδες

16/01/2014

μανιταρόσουπα / mushrooms' soup





Τελικά οι σούπες είναι ωραίες! Μικρότερες δεν ήταν πως τις συμπαθούσαμε ιδιαίτερα, ψαρόσουπα, κοτόσουπα, κρεατόσουπα, γιουβαρλάκια. Τώρα τελευταία, όμως, αγαπημένες έχουν γίνει οι μανιταρόσουπες, οι μινεστρόνε και οι κρεμμυδόσουπες, σούπες λαχανικών με άλλα λόγια. Χειμωνιάτικες που σε γεμίζουν ζεστασιά.  Η παρακάτω μανιταρόσουπα γίνεται απλά με φρέσκα μανιτάρια ή με κονσέρβας (καλύτερα φρέσκα), με λίγο μαϊντανό και ξεροψημένο ζεστό ψωμί. Για μια μέρα που κρυώνεις, είσαι σπίτι και θέλεις να νιώσεις τη ζεστασιά της μαμάς.

Χ. Μ. Δ. 

.......................................................................................................................


Soups are nice. Soups are really really nice. When we were younger we didn't actually like them, fish-soups, chicken-soups, meat-soups. However, these days, soups became our favourites, mushrooms' soups, minestrone or onion soups, generally vegetables soups. It's a winter's meal which can make you feel warm. Our mushrooms' soup is easy to make with fresh (or can's) mushrooms, some parsley and crispy bread. For a day you feel cold and you need your mum's warmth.

Ch. M. D.


find us on facebook | pinterest instagram_x instagram_m | instagram_d chictopia lookbook



























Yλικά
-10-15 μικρά φρέσκα μανιτάρια 
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κουταλιά αλεύρι
-έναν κύβο λαχανικών
-ελαιόλαδο
-πιπέρι
-αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-150 ml κρέμα γάλακτος
-1 βραστή πατάτα

Εκτέλεση
-Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μετά από δύο λεπτά βάζουμε μια κουταλιά αλεύρι. Προσθέτουμε βραστό νερό, τον κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε.
-Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και θρυμματισμένη την βραστή πατάτα. 
-Περιμένουμε ακόμα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανός και προαιρετικά γιαούρτι.


.......................................................................................................................

Ingredients
-10-15 small fresh mushrooms 
-1 onion
-1 tablespoon flour
-
a cube of Vegetable bouillon
-olive oil
-salt
-pepper
-2 tablespoons parsley
-150 ml of cream milk
-1 boiled potato

 Preparation
-Wash the mushrooms and cube them. Saute the mushrooms and the onion in a pan with some olive oil. 
-Add the flour and after a minute some boiled water, the cube of Vegetable bouillon, the salt and the pepper.
-Reduce the fire and let the soup boil. After 30 minutes add the cream milk and the crushed boiled potate.
-Wait another 15 minutes and serve with parsley and some greek yogurt.



2 comments:

  1. yummy!!! φαίνεται πεντανόστιμη! προσωπικά, τρελαίνομαι για μανιτάρια σε όλες τους τις μορφές - θα το δοκιμάω! thanks for sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. δοκίμασε το, είναι αλήθεια πεντανόστιμη..ευχαριστούμε που πέρασες :)

      Delete