Πλησιάζει καλοκαιράκι και όπως οι περισσότεροι προσπαθούμε κι εμείς να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Το ρίξαμε λοιπόν στην υγιεινή διατροφή κι οι τρεις μας, αλλά δεδομένου του ενθουσιασμού μας για το φαϊ, δε θα μπορούσαμε ποτέ να συμβιβαστούμε με τα άγευστα, συνήθως βαρετά φαγητά μιας δίαιτας. Έτσι, η βδομάδα άρχισε με φακοσαλάτα. Για να σας προλάβω, δεν έχει καμία σχέση με τις γνωστές φακές, τη σούπα. Είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, δροσερό, υγιεινό και κατά τη γνώμη μας πεντανόστιμο! Αν και σαλάτα, μπορεί να αναπληρώσει ένα κανονικό γεύμα, ειδικά αν προσθέσετε ρύζι.
*τώρα θα μου πείτε η σως μπαλσάμικου δεν είναι και ό,τι πιο διαιτητικό, αλλά οι αυστηροί μπορούν να την παραλείψουν.
*τώρα θα μου πείτε η σως μπαλσάμικου δεν είναι και ό,τι πιο διαιτητικό, αλλά οι αυστηροί μπορούν να την παραλείψουν.
Μ. Χ.
.......................................................................................................................
Summer's getting closer, so all the three of us, like most of people, we are on diet. But, as all of you know, we get really excited about food, that's why we could never get used to tasteless, kind of boring foods that a healthy nutrition demands. So, we started our week having lentils salad as lunch. Don't worry, it has nothing to do with the lentils soup. It' something completely different, cool, healthy and in our opinion delicious! Even though it's a salad, it replaces a regular meal, especially if you add some rice.
*we know..the balsamic is not such an arbitral ingredient, but you can skip it.
*we know..the balsamic is not such an arbitral ingredient, but you can skip it.
M. Ch.
Υλικά
-φακές
-ντοματίνια
-φρέσκο κρεμμυδάκι
-1 κρεμμύδι ξερό
-σκόρδο
-μαϊντανός
-πράσινη πιπεριά
-ψιλοκομμένες ελιές
-φέτα
-σως μπαλσάμικου
-1 κρεμμύδι ξερό
-σκόρδο
-σως μπαλσάμικου
Εκτέλεση
-Βράζουμε τις φακές για 5-10λ. κι έπειτα αδειάζουμε το νερό τους και ξαναβάζουμε νέο προσθέτωντας φύλλα δάφνης, 1 ξερό κρεμμύδι ολόκληρο και λίγο σκόρδο. Τις αφήνουμε να βράσουν για 20-25λ. περίπου. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι.
-Κόβουμε τα τοματίνια, την πράσινη πιπεριά, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και τις ελιές και τα ανακατεύουμε με τη φακή.
-Τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα.
-Προσθέτουμε τη σως μπαλσάμικου και πιπέρι.
-Εάν παραλείψετε τις ελιές, προσθέστε λίγο λάδι.
-Κόβουμε τα τοματίνια, την πράσινη πιπεριά, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και τις ελιές και τα ανακατεύουμε με τη φακή.
-Τρίβουμε από πάνω λίγη φέτα.
-Προσθέτουμε τη σως μπαλσάμικου και πιπέρι.
-Εάν παραλείψετε τις ελιές, προσθέστε λίγο λάδι.
.......................................................................................................................
Ingredients
-lentils
-tomatini
-fresh onion
-onion
-garlic
-parsley
-garlic
-parsley
-green pepper
-chopped olives-feta cheese
-chopped olives-feta cheese
-balsamik sauce
Preparation
-Boil some lentils for 5-10mins and and then change the water (pour the water and add new) and add some bay leaves, the onion and some garlic. Boil the lentils for 20-25mins. Finally strain them and take away the bay leaves and the onion.
-Chop the tomatinis, feta cheese, the green pepper, the parsley, the fresh onion and the olives and mix them with the lentils.
-Add some balsamik sauce and some pepper.
-If you skip the olives, then add some olive oil.
-Chop the tomatinis, feta cheese, the green pepper, the parsley, the fresh onion and the olives and mix them with the lentils.
-Add some balsamik sauce and some pepper.
-If you skip the olives, then add some olive oil.
Μιαμ μιαμ! Φαίνεται πεντανόστιμο! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα! thanks for the recipe :-)
ReplyDelete