Ρολό ομελέτας με λαχανικά και μια δροσερή σος γιαουρτιού σήμερα. Αυτή την συνταγή θα σας δείξω σήμερα και προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να σας πείσω πως αξίζει να ξοδέψετε χρόνο να στήσετε αυτό το όμορφο πιάτο, ενώ θα μπορούσατε να πετάξετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και να τελειώνετε μια ώρα αρχύτερα. Δεν μπορώ να βρω μια πειστική δικαιολογία. Εκτός από το ότι αυτό το πιάτο είναι πολύχρωμο, πεντανόστιμο και δείχνει υπέροχο. Αν θέλετε κάποια μέρα να εντυπωσιάσετε με μια φαινομενικά δύσκολη συνταγή αυτή είναι η ευκαιρία σας. Παινέψτε τον εαυτό σας σαν να έχετε κάνει κάτι δύσκολο, κι ας ξέρετε πως στην πραγματικότητα κάνατε απλά μια ομελέτα.
Χ.
.......................................................................................................................
Today we have an omelette roll with vegetables and a greek yogurt sause. I try hard to find a way to convince you that presenting this dish is better than cooking these ingredients all together in a pan like a simple omelette. I'm not gonna lie. I cannot find a persuasive reason. Except that this is so beautiful! Super colorful and delicious. So one day this is a chance to impress with a recipe that looks difficult. Embrace yourself like you have done something really challenging, although you know you just did an omelette.
Ch.
Yλικά (για 3 άτομα)
-7 αυγά
-1/2 κούπα αλεύρι
-2/3 κούπας γάλα
-1 κρεμμύδι
-1 κόκκινη
-2 πράσινες πιπεριές
-2 καρότα
-4 φρέσκα μανιτάρια
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-πάπρικα
-αν θέλετε και λίγο μπούκοβο
-ελαιόλαδο
-1 αγγούρι
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-φρέσκο κρεμμυδάκι
-ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
-Χτυπάτε τα αβγά με σύρμα και προσθέτετε το γάλα και σιγά σιγά το αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά.-Ψιλοκόβετε σε μικρά κυβάκια τα λαχανικά -κρεμμύδι, κόκκινη κ πράσινες πιπεριές, καρότα, φρέσκα μανιτάρια, σκόρδο, μαϊντανό- και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
-Προσθέτετε τα μπαχαρικά -αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο-, συμπληρώστε με βραστό νερό και χαμηλώστε την ένταση.
-Αφήστε το να μαγειρευτεί για μισή ώρα τουλάχιστον και αποσύρετε από την φωτιά.
-Η ομελέτα του φούρνου έχει μορφή μιας μεγάλης λεπτής επιφάνειας. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε το μείγμα λαχανικών και ρολάρετε απαλά. Κόβετε φέτες με προσοχή.
-Σερβίρετε με δροσερή σος γιαουρτιού, την οποία θα φτιάξετε τρίβοντας 1 αγγούρι, λίγο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και προσθέτοντας τα στο γιαούρτι.
-1/2 cup of flour
-2/3 cuo of milk
-1 onion
-1 red pepper
-2 green peppers
-2 carrots
-4 mushrooms
-salt
-grounded black pepper
-paprika
-some chilli maybe
-olive oil
-1 cucumber
-1 greek yogurt
-fresh onion
-parsley
-1 red pepper
-2 green peppers
-2 carrots
-4 mushrooms
-salt
-grounded black pepper
-paprika
-some chilli maybe
-olive oil
-1 cucumber
-1 greek yogurt
-fresh onion
-parsley
Preparation
-Preheat the oven. Mix the eggs with the milk and the flour and bake the mix in a griddle, at 180 degrees for 10-20 minutes.
-Cut the vegetables into small cubes -onion, red and green peppers, carrots, mushrooms, garlic, parsley- and saute them in a pan with olive oil.
-Add the spices -salt, pepper, paprika, some chilli maybe-, add some boiled water and reduce the volume of the heat.
-Let the vegetables mix to boil at least for 30 minutes and remove from fire.
-The oven omelette now is a large thin surface. When it gets cooler add the vegetables' mix and roll carefully. Cut into slices gently.
-Serve with a yogurt sauce, which you'll make adding a chopped cucumber, some parsley and some fresh onion into the greek yogurt.
find us and show us some love on facebook | pinterest | instagram_x | instagram_m | instagram_d | lookbook
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε! Μου αρέσει πολύ η ομελέτα φούρνου αλλά είναι καιρός για αναβάθμιση! :)
ReplyDeleteDiana P. | Cups & Roses
κι αν την δοκιμάσεις στείλε μας και μια φώτο να την χαρούμε να την βάλουμε εδώ!
Deletehttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.420663668066625.1073741836.388285367971122&type=3
:)
Αριστουργηματικη παρουσιαση σε ενα απλό φαγακι! Μπραβο!
ReplyDeleteΚαλό Ξημέρωμα
Φιλιά :)
Όταν λέτε ταψάκι, για τι μέγεθος μιλάμε περίπου;; :) Λέω να προσπαθήσω να εντυπωσιάσω σύντομα! :Ρ
ReplyDeleteμπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σε 20x30 εκ. 23x33 ότι έχεις, όσο πιο μικρό τόσο πιο παχιά η ομελέτα!
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΛαχταριστό πιάτο!
ReplyDelete