Σε μια απογευματινή μπύρα στην Εφημερίδα, μας έφεραν για συνοδευτικό αυτά τα απίστευτα κριτσινάκια. Με το που τα δοκίμασα ήξερα ότι πρέπει να τα φτιάξουμε. Το είπα στη Χ. και τσουπ, την άλλη μέρα να σου στην κουζίνα να μας φτιάχνει και πάλι νοστιμιές. Πώς γίνονται; Πανεύκολα. Πιτούλες είναι, ξέρετε αυτές για το γύρο, κομμένες σε λωρίδες, ψημμένες στο φούρνο, αλατισμένες, με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. Αν σας αρέσουν τα κριτσίνια αυτά θα τα λατρέψετε. Ναι, αλλά τί να σου κάνουν σκέτα τα κριτσίνια; Χρειάζεσαι κάτι να γλιστράει, χτυπητή; μαγιονέζα; κοπανιστή; μία σως τέλος πάντων. Εμείς είπαμε να τα δοκιμάσουμε με σως παντζαριού -που είναι και φωτογενής!- η οποία αν και απίστευτα εντυπωσιακή με το έντονο χρώμα της δεν εντυπωσιάζει και πολύ σε γεύση, συνήθως. Ναι, αλλά αν προσθέσεις σκορδάκι, γίνεται πεντανόστιμη, το κάτι άλλο σας λέω! Να φανταστείτε δεν αφήσαμε σταγόνα να πάει χαμένη, το καθαρίσαμε το μπωλάκι, αφού και τώρα που τα γράφω μου τρέχουνε τα σάλια. Άντε λοιπόν, μαζέψτε τους φίλους σας σπίτι και φτιάξτε το καλύτερο συνοδευτικό για ταινίες, ποδόσφαιρο, και κυρίως μπύρες! Κι εγώ αυτό πάω να κάνω τώρα..
*εντυπωσιάστε φτιάχνοντας κάνα δυο-τρεις σως έξτρα!
πως θα το φτιάξετε? σε ένα μπολ βάλετε τα εξής: 1 βρασμένο παντζάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 200 gr φέτα, λίγο μπαλσάμικο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγα καρύδια. Βάλετε το μείγμα σε ένα γουδί και χτυπήστε, ή στο blender. Τόσο γρήγορα το πιο φωτογενές ντιπ είναι έτοιμο!
πως θα το φτιάξετε? σε ένα μπολ βάλετε τα εξής: 1 βρασμένο παντζάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 200 gr φέτα, λίγο μπαλσάμικο ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προαιρετικά λίγα καρύδια. Βάλετε το μείγμα σε ένα γουδί και χτυπήστε, ή στο blender. Τόσο γρήγορα το πιο φωτογενές ντιπ είναι έτοιμο!
Μ. Χ.
don't forget to find and follow us on facebook | pinterest | instagram_x | instagram_m | instagram_d | chictopia | lookbook
don't forget to find and follow us on facebook | pinterest | instagram_x | instagram_m | instagram_d | chictopia | lookbook
...........................................................................................................................
When I was at Efimerida, a bar in Thessaloniki, they brought us these yummie breadsticks accompanying the beer. Once I tasted them I knew that we had to make them at home. I told it to Ch. and the other day she was already in our kitchen cooking them. You can make it very easily, actually they're "pita" , you know that round flat bread we use to wrap greek gyros, cut into strips, baked in the oven with salt, oregano and some olive oil. If you like breadsticks you' re gonna love these ones. But you're gonna need some sauce. We tried to make a betroot dip. I haven't tried a better betroot sauce in my whole life. I always thought that it's very impressive because of its color but kinda insipid. But, this was different, super delicious! I only tell you this, we left nothing into that bawl not even a little drop of dip, in fact Ι'm still craving it . So, come on, invite some friends and make them the best appetizer for a movie night, or a football night, or even better a beer night. Actually, that's what I'm gonna do right now..
*impress them by making two or more sauces extra!
You can make it adding in a bowl the following: 1 boiled beetroot, 1 clove of garlic, 200 gr feta cheese, some balsamic vinegar, 1 tablespoon olive oil and if you want some walnuts. Put the mixture in a mortar or blender to smooth it. You have the most photogenic dip ready that fast!
You can make it adding in a bowl the following: 1 boiled beetroot, 1 clove of garlic, 200 gr feta cheese, some balsamic vinegar, 1 tablespoon olive oil and if you want some walnuts. Put the mixture in a mortar or blender to smooth it. You have the most photogenic dip ready that fast!
don't forget to find and follow us on facebook | pinterest | instagram_x | instagram_m | instagram_d | chictopia | lookbook
No comments:
Post a Comment