Εντάξει, όταν βλέπεις το μπρόκολο σε ένα τραπέζι συνήθως δεν ενθουσιάζεσαι κιόλας. Όμως το μπρόκολο αν συνδυαστεί με κρέας διευκολύνει την απορρόφηση σιδήρου και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, καρδιακού και νεφρικού συστήματος. Έχει και αντικαρκινικές δράσεις. Έχει χίλια καλά και αν το συνδυάσεις με διάφορα γαλακτοκομικά, είναι πεντανόστιμο. Υπάρχουν πολλές συνταγές: με παρμεζάνα, μαλακά τυριά, μπλε τυρί ή αλλαντικά. Εμείς είπαμε να δοκιμάσουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή. Με γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο. Στο multi, γίνεται σάλτσα, την βάζεις πάνω από βρασμένο μπρόκολο και στο φούρνο για 15 λεπτά. Η δοσολογία είναι υποκειμενική. Προσαρμόστε τη συνταγή στην γεύση σας και βάλτε όσο γιαούρτι, φέτα και ανθότυρο θέλετε. Με κάθε τρόπο θα βγει επιτυχημένο.
*προσθέστε και λεμονάκι, του πάει.
Μ. Χ. Δ.
.......................................................................................................................
Well, having broccoli for dinner it is not exactly what you would ask for. However, broccoli when -meats meat- expedites the ferrum absorption and the function of the immune, cardiac and renal system. It has anticancer effects as well. It is so good for our health and if you combine it with some dairy it's delicious! There are a lot of recipies: with parmesan cheese, soft or blue cheese, or charcuterie. We chose kind of a lighter version; with yogurt, feta and cream cheese. Put the ingredients above into the mixer to make the sauce and then pour it over the boiled brocolli, after that put it into the oven for 15mins. The amount is up to you, just try to adjust the recipe to your tastes and put as much as you want. Anyway it'll be a success.
* don't forget the lemon, broccoli needs it.
M. Ch. D.
No comments:
Post a Comment