Σελίδες

13/11/2013

αυγόφετες καναπεδάκια/ french toast appetizer
























Είπαμε στο προηγούμενο post με τη σαλάτα να δείξουμε ότι τουλάχιστον προσπαθούμε να μπούμε σε μια σειρά, με κάτι δροσερό και ελαφρύ. Τώρα όμως έρχονται αυτές οι μπουκίτσες και τα διαλύουν όλα. Ελληνικό δεν το λες. Υγιεινό, διαιτητικό και ελαφρύ δεν το λες σίγουρα, εύκολο και πεντανόστιμο όμως οπωσδήποτε! Ο μακροσκελής τίτλος αυτής της συνταγής θα μπορούσε να είναι: αυγόφετες με καραμελωμένα κρεμμύδια, σαλάμι αέρος και δροσερή σως γιαουρτιού. Κάθε λέξη και νοστιμιά. Οι αυγόφετες είναι μια ωραία εκδοχή αντί για το απλό φρυγανισμένο ψωμί, τόσο τραγανιστές και γευστικές. Τα υπέροχα αυτά καραμελωμένα κρεμμύδια, θα μπορούσαμε να τα βάζουμε παντού με τη φανταστική γλυκιά τους γεύση. Για το σαλάμι αέρος δεν ήμασταν πολύ σίγουρες, αλλά ο τυχερός δοκιμαστής Μ. είπε πως κάνει όλη τη διαφορά. Πράγματι, αυτή η μικρή βόμβα θερμίδων εκρήγνυται στο στόμα σου και σου αφήνει αισθήματα ενθουσιασμού και ευτυχίας. Η δροσερή σος γιαουρτιού απαραίτητη για να αντισταθμίσει καταπληκτικά τις άλλες πιο λιπαρές γεύσεις. Τί άλλο να πούμε για να σας πείσουμε; Αν τώρα σηκωθείτε και πάτε στην κουζίνα, πιθανότατα έχετε όλα τα υλικά. Δοκιμάστε το. Εμείς σίγουρα θα κάνουμε κι άλλες παραλλαγές, εσείς;   


*αν ψάξεις στο ψυγείο σου τα περισσότερα υλικά τα έχεις!

Χ. Μ. Δ.

.......................................................................................................................


Last week, the salad was to show you something fresh and light. Today something completely different is up. It's not greek. It's not healthy, dietetic or light,but it is easily made and absolutely delicious! The hole title could be: french toast with caramelised onions, salami and some yogurt sauce. Each word such a delicacy! The french toast is an interesting idea instead of just sliced bread, so crispy and tasteful. These amazing caramelised onions are perfect in any case with their sweet flavour. The salami wasn't meant to be there but a lucky friend of ours who tried it, insisted that it was ideal. Indeed, this little calorie bomb makes your palate really satisfied and happy. The yogurt sauce is certainly necessary to poise the other more oily tastes. What else could we say to convince you? Get up now, probably you have all the ingredients! Try this out. We're definetely going to make a lot of other versions of this finger food, how about you?


*look into your fridge, you'll find most of the ingredients needed!
Ch. M. D.
























Yλικά

για τις αυγόφετες
-μισή μπαγκέτα
-3 αυγά
-μισή κούπα γάλα
-1 σκελίδα σκόρδο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


για τη σως γιαουρτιού
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 ντομάτα σε κυβάκια
-1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
-1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 

για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
-2 μεγάλα κρεμμύδια
-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

-σαλάμι αέρος σε φέτες


Εκτέλεση

-Για τις αυγόφετες κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες, έπειτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, το αλατοπίπερο και αν θέλουμε λίγο πολτοποιημένο σκόρδο.  Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και περιμένουμε να κάψει. Βουτάμε τις φετούλες στο μπολ να απορροφήσουν το υγρό και μετά τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
-Για τη σος απλά κόβουμε σε μικρά κυβάκια την ντομάτα και σε ένα μπολ την ανακατεύουμε με το γιαούρτι, την μουστάρδα και τον μαϊντανό.
-Τέλος, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ύστερα από εκτενή έρευνα στο διαδίκτυο μάθαμε πως το μυστικό για τα τέλεια καραμελωμένα κρεμμύδια είναι το αργό μαγείρεμα. Της υπομονής. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε. Μετά από 1 λεπτό, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και μια κουταλιά ζάχαρη παίρνουμε μια κουτάλα και για μισή ώρα μένουμε πάνω απ το τηγάνι να το ανακατεύουμε. Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε και το μπαλσάμικο και αποσύρουμε από την φωτιά.
-Συναρμολογούμε όπως στην φωτογραφία και απολαμβάνουμε.

.......................................................................................................................

Ingredients
french toast

-1/2 baguette
-3 eggs 
-1/2 cup of milk
-
1 garlic clove, thinly sliced
-some freshly ground pepper and salt
-olive oil for frying

yogurt sause
-1 yogurt
-1 chopped tomato
-1 teaspoon of mustard
-1 tablespoon finely chopped of parsley 

caramelised onion
-2 big onions
-1 tablespoon of sugar
-2 tablespoons of balsamic vinegar
-some freshly ground pepper and salt
-olive oil for frying

-salami into thin slices


Preparation
-Slice the baguette, then mix in a bowl the eggs with the milk, the salt, the pepper and (if you wish) some garlic. Put some olive oil into a pan and let it get warm. Dip the slices into the bowl to absorb the liquid mix you made. Fry until they get gold.
-For the yogurt sauce just mix the ingredients. The yogurt, the tomato, the  mustard and the parsley.
- Finally, for the caramelised onions, after a research we learned that the secret is slow cooking. You have to be patient if you want to succeed. So, slice the onions and saute them. After a minute, turn into low heat, add salt and pepper, a tablespoon of sugar and wait for half an hour above the pan stirring it. Add some balsamic vinegar and remove from fire.
-Put together all the above, the way you see in the photos and enjoy.

No comments:

Post a Comment