Σελίδες

27/11/2013

chocolate fudge


Ήταν ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, εν μέσω εξεταστικής και η διάθεση να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο εκτός μελέτης εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά. Το ιντερνετικό χάζεμα είχε χτυπήσει κόκκινο και λαχταριστές εικόνες είχαν κατακλύσει το μυαλό μου. Τότε βρέθηκα μπροστά σ’ αυτά τα σοκολατάκια, fudge τα λένε και έχουν πολλές παραλλαγές με απλά υλικάΕ, αρκετός κόσμος μπαινοβγαίνει σπίτι μου με τις εργασίες, να έχω ένα κέρασμα, άσε που είναι και ότι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες που σου χτυπάν την πόρτα αργά το βράδυ. Κατά τις 3 τα χαράματα ήταν έτοιμα. Μια δοκιμή με έπεισε. Έχουν τόσο απαλή υφή και πλούσια σοκολατένια γεύση! Τα σοκολατάκια έγιναν όνειρο και το αίσθημα δημιουργικότητας κατασβέστηκε με μιας. Τώρα που έρχεται ο χειμώνας και τα Χριστούγεννα νομίζω είναι ιδανικά.

*το Oreo μπισκότο μέσα κάνει τη διαφορά!
Χ.

.......................................................................................................................

During a warm summer night, in the middle of the university’s exams I could think anything else but studying. After hours of Internet surfing and watching food recipes I bumped into these little chocolate bites. They are called fudge, the materials are simple and they have many variations. It is perfect for a treat, for a gift or for the midnight cravings. At about 3 o’clock a.m they were ready. One bite was enough. So smooth and rich chocolate flavor! These chocolate bites were absolutely delicious and my creative flair passed at once.  Now winter and Christmas are coming closer and they seem to be ideal!

*by the way, the Oreo biscuit makes all the difference!
Ch.
























Υλικά για ένα ταψάκι 20x20 εκ

-1 κουτί (400 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
-2 βανίλιες
-400 γραμμάρια ψιλοκομμένη κουβερτούρα
-3 κουταλιές βούτυρο
-1/2 κουταλιά της σούπας κακάο
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
-1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο
-10 σπασμένα μπισκότα Oreo

Εκτέλεση

-Στρώνουμε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να εξέχει, ώστε μετά να αφαιρέσουμε εύκολα το γλυκό.
-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, με την κουβερτούρα, το εσπρέσο  την κανέλα, το βούτυρο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Ρίχνουμε και το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Τοποθετούμε το fudge στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
-Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια.

.......................................................................................................................

Ingredients for a 20x20 cm tray
-1 tin sweetened condensed milk (approx. 400g) 
(the thick creamy milk that has sugar in it, not the evaporated milk that we dilute with water)
-2 vanilla powder
-400 gr. dark chocolate
-3 tablespoons of butter
-1/2 tablespooCocoa powder
-1/2 
teaspoons Cinnamon
-1 tablespoon espresso coffee
-10 Oreo biscuits

Preparation
-We line a silver foil to our tray, so as to remove the fudge later.-In a pot we mix the sweetened condensed milk, the dark chocolate, the espresso, the cinnamon, the butter and the vanilla powder. Mix it in low temperature until they melt.
-Add the cocoa powder and mix them a little more.
-Remove from fire and wait until it reaches room temperature. Then add the Oreo biscuits and combine them gently.
-Place the tray in the refrigerator for 2-3 hours to firm up the chocolate.
-Remove the silver foil and cut in square pieces.

No comments:

Post a Comment