Στην ομάδα αυτού του blog αντιμετωπίζουμε ένα μικρό προβληματάκι. Το επίκεντρο της προσοχής μας είναι μονίμως στο φαΐ, πότε θα μαζευτούμε όλες μαζί να μαγειρέψουμε και τί θα παρουσιάσουμε εδώ. Μιλάμε για απίστευτο ενθουσιασμό. Είναι φυσιολογικό? Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουμε το blog, λοιπόν, σε ένα βραδινό μας meeting, σε μια κρίση του στυλ "πρέπει να σταματήσουμε να βρίσκουμε διαρκώς ευκαιρία για άπειρο φαγητό" αποφασίσαμε το βραδινό να είναι σαλατούλα και λευκό κρασάκι. Υγιεινά και ελαφρά -το γεγονός ότι τελικά καταβροχθίσαμε ένα ταψί σαλάτα είναι άλλο θέμα. Μα ήταν τέλεια! Η γλυκιά σως αντισταθμιζόταν από το ξινό πράσινο μήλο και οι μπάλες τυριού είναι απλά το πιο ιδανικό ταίρι για το σπανάκι. Είναι κι αυτή από τις σαλάτες του τύπου "ότι βρίσκω στο ψυγείο", αν λείψουν κάποια υλικά δε χάθηκε ο κόσμος! Παρ' όλ' αυτά καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως όλα ήταν στην θέση τους και χρειάζονταν όλα για να ταίριαξουν τόσο νόστιμα!
X. M. Δ.
.......................................................................................................................
This blog’s crew has a little problem… We always think
about food; when are we going to gather so as to cook alltogether or what are we gonna
present in this blog! We re so excited about it. Isn’t this kind of weird? Some
days ago, in an afternoon meeting we decided we should stop looking perpetually for an opportunity to eat. So we made for dinner a salad combined with white
wine; healthy and light –even though we ate the hole bοwl of salad. But it was
so nice! The sweet sauce was perfectly counterbalanced by the green crab apple
and the feta cheese balls are the most ideal match to spinach. To make this
salad, you could use whatever you find in your fridge, if you don’t
have all the ingredients there is no problem. But, in fact you ll notice by yourself that finally, you need every piece of them to create such a
delicious result!
Ch. M. D.
Yλικά για 5 άτομα
-300 γρ. σπανάκι (βάλε και μισό κιλό, σαλάτα είναι, τι πειράζει; )
-1 καρότο
-1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
-3 κουταλιές της σούπας ρόδι
-1 πράσινο μήλο
για τη σως μελιού
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
για τα μπαλάκια φέτας
-100 γρ. φέτα
-1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα philadelphia
-λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-σουσάμι
-300 γρ. σπανάκι (βάλε και μισό κιλό, σαλάτα είναι, τι πειράζει; )
-1 καρότο
-1 καρότο
-1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
-3 κουταλιές της σούπας ρόδι
-1 πράσινο μήλο
για τη σως μελιού
-1 κουταλιά της σούπας μέλι
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
-1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
για τα μπαλάκια φέτας
-100 γρ. φέτα
-1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα philadelphia
-λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-σουσάμι
Εκτέλεση
-Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φετούλες ή κυβάκια. Για το καρότο χρησιμοποιούμε τον αποφλοιωτή (εντυπωσιακή επιλογή, αντί του κλασικού τρίφτη).
-Τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί και τα ρόδια και περιχύνουμε με την σος μελιού, για την οποία απλά αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το μπαλσάμικο και την μουστάρδα.
-Τέλος, για τα μπαλάκια φέτας: ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα με την philadelphia και το πιπέρι και σχηματίζουμε μπαλάκια, τα οποία καλύπτουμε με σουσάμι. Αν τυχόν βαρεθείτε να κάνετε τα μπαλάκια φέτας (μην βαρεθείτε όμως, είναι αλήθεια απλό) προσθέστε χοντροτριμμένη φέτα, η σαλάτα την χρειάζεται οπωσδήποτε.
.......................................................................................................................
Ingredients for 5 people
-300 gr. of spinach
-1 carrot
-1 teaspoon of sesame
-3 tablespoons of pomegranate seeds
-1 green apple
for the honey sauce
-3 tablespoons of olive oil
-1 tablespoon of honey
-1 tablespoon of balsamic vinegar
-1 teaspoon of mustard
for the feta cheese balls
-100 gr. of feta cheese
-1 tablespoon of cream cheese
-some freshly ground pepper
-sesame
Preparation
- At first, wash carefully the spinach. Slice the apple. Use the peeler for the carrot ( you'll have an impressive result).
- Put the spinach, the apple slices, the carrot, the sesame and the pomegranate seeds into a bowl. Then drizzle the sauce, for wich you only have to blend the olive oil, the vinegar, the honey and the mustard.
- Finally, for the cheese balls; blend into a bowl the feta cheese with the cream cheese and the pepper. After that shape it to balls and cover them with sesame! If bored to make the cheese balls ( don't be, it's so easy, trust me), you have to add grated feta, spinach needs it!
yum yum yum! Μα τι όμορφο πιάτο!!
ReplyDelete